fredag 27. februar 2009

I proudly present

Nøstebarndressen:-)) Endelig ble den ferdig. Begynte på den for en god stund siden, men skjønte fort at jeg ikke kom til å få nok garn. Og www.123knit.com som jeg hadde bestilt garn i fra var tomme for rødfargen. Så da ble den elegant lagt vekk til fordel for noe annet. Men så forbarmet 123janicke fra Hobbyboden seg over meg og sendte meg et rødt hespe sånn at den kunne bli ferdig. Og her er den:
Den er strikket i 1 tråd orange og 1 tråd rød New Zeeland Lammeull fra 123knit, et deilig garn. Knappene fant jeg på Karmin i Kristiansand. Det viser seg å være spell umulig å få et klart bilde av dem, men det er altså brune knapper med ei ku på, helt fantastisk kule, som jeg syns gjorde dressen helt komplett:-)
Og hvis du titter nøye i venstre hjørne på bildet over her så ser du Chilli titte opp og lurer på hva i himmelsens navn jeg holder på med:-)
Pepper er og en liten linselus så han skulle og være med på photosession:-) Med teipa ører og rååååsa halsbånd:-)
Fargene på dressen er mye freshere enn bildene tilsier, jeg er superfornøyd med den og gleder meg til det kommer noen som kan ta den i bruk:-)

søndag 22. februar 2009

Pakke til meg igjen, me like:-)

Jeg har vært med på Hemmelig venn på Hobbyboden for først gang, og mottok pakke i går:-) Og hei og hå for en pakke. Den inneholdt 1 nøste lys lilla Tuva, 2 nøster rååååsa Silja, 2 nøster brun, tynn alpakka fra DSA, nyyydelig knapper, en kindersjokolade, et kort med pys på og 2 hårstrikkt til lillefrøkna. Gaven var jo bare helt enorm, og jeg ble kjempeglad. Tuuuuusen takk til deg min hemmelige venn.
Silja- garnet og maihøneknappene, som bare er såååå fine, har datteren min tinget, så det må nok bli noe til henne av det. Og det andre skal jeg nok finne bruk til det og, ingen fare for det:-) Og ja, min hemmelige venn, datteren min har langt nok hår til at hun bruker hårstrikk:-) Og hun ble kjempeglad. Datteren min har samme hårsveis som Annie, bare korketrekkerkrøller, så jeg glemmer egentlig vekk hvor langt hår hun egentlig har. Men det rekker forbi skuldrene når vi drar i det, og når man slipper så er det oppe i nakken:-)

torsdag 19. februar 2009

Jeg har fått pakke:-)

For noen dager siden så fikk jeg pakke i posten, men jeg er med på to runder denne mnd og det stod ikke noe om hvilket forum det var på. Men jeg har funnet ut hvem det er i fra:-) Tror jeg.. Jeg har sterke mistanker om at det er Lilledrue:-)

Pakken inneholdt to nøster Drops Alpakka i mørk lilla, en farge en simpelthen elsker, og en Yade sjokolande, som er helt sinnsyyykt gooood. Og et kjempefint kort som datteren har laget. Tusen takk til deg, gaven var perfekt:-)

tirsdag 17. februar 2009

En begivenhetsrik helg og atter et par Theodora:-)

Jeg har vært i Haugesund hele denne helgen, og ikke strikket en maske. Så når jeg kom hjem hadde jeg helt abstinenser:-) I Haugesund har de en utrolig flott garnbutikk, og det ble med meg en pose hjem:-D Sjokk!!!! Her har jeg testet Bris, aldri strikket med det før. Det var ett av ørten pørten nøster som ble med meg hjem fra Haugalandet. Brukte 1 nøste, hadde ca 20cm med tråd igjen, så dette var iskald beregning. Så da har jeg et nøste til jeg kan lage noe annet gøy av...
Jeg elsker Theodora, de er lette, gøye og kjappe og strikke, for ikke å snakke om at passformen er geninal, i allefall til min hånd. Dette er mitt 3 par, og det blir heller ikke mitt siste. Jeg måtte modifisere litt på masker og omganger for å få det til å bli greit med Bris. Jeg er superfornøyd:-)




Se min vakre lampe!!!!!!
Er den ikke fantastisk??? Jeg har siklet på denne leeeeenge, og har jobbet hardt(les: mast) for å få den. Den ble kjøpt av min onkel i Spania for godt over 30 år siden. Siden vi flyttet inn i nytt hus i jula har jeg skjønt at dette er den perfekte lampe til å ha over spisebordet. Men min kjære onkel ( som forøvrig er den beste i hele verden) har vært litt kostbar. Jeg visste jeg ville få den til slutt, for jeg pleier å få viljen min av han;-) Men spørsmålet var når:-) Og når jeg kom hjem fra Haugesund i helgen så hang den så fint over spisebordet mitt:-) Onkel og samboeren min hadde en plan om å overraske meg, så den ble hengt opp når mens jeg var vekke. Og jeg er såååååååå glad og sååååååååå fornøyd.. Er den ikke vakker:-) Og nå er den MIN:-)
Årsaken til Haugesunds-turen min var hundeutstilling i Ølen. Garnhandling ble bare en bonus:-) Jeg har bodd i Hgsd noen år tildligere og kombinerte helgen med besøk til gamle venner.
Og utstillingsdagen gikk over all forventning:
Her er Hot Red Chilli Nero-Noir, hun vant sin klasse med ck og ble 3. beste tispe totalt. Jeg er superfornøyd. Her med oppdretteren-
Og her er lille Kiss Heaven Black Pepper Nero-Noir. Han ble beste hannhund valp og BIM, og jeg er strålende fornøyd. Det var hans første utstilling, og han taklet det kjempebra:-)





onsdag 11. februar 2009

Bursdagsgave til niese og litt til

Eldste niesen min har bursdag snart. Og hun ønsker seg stadig ting som tante har strikket. Så da ble det en Calorimetri og et par forminskede Theodora som passer til en åtteåring:-)

Begge deler er strikket i Regia, kaffe fasett. Dobbel tråd på Calorimetrien og enkel på vantene.


Så har jeg laget meg maskemarkører:-) Morsomt, så det blir nok flere av dem. Må bare grave frem resten av perlelageret mitt etter flyttingen.
Og så er merkelappene jeg bestilte for litt siden kommet:-))) Så nå blir ting jeg lager og gir bort merket med "meg" :-)





mandag 9. februar 2009

Theodora Strikkevanter

Jeg har strikket Frk. Badegakk sine Theodora. Og jeg eeeeeelsker de. Formen og ikke minst fargene. Jeg har brukt Regia - Kaffe Fassett. Og fargene er bare sååå meg. Vantene var gøye og strikke, har aldri strikket tommelkile på denne måten og det ble jo kjempefint.

Har planer om et par til som skal blir bursdagspresang, må bare få ferdig et par andre ting først:-) Begynner å få vel mange uferdige ting som ligger og slenger. Det er farlig å være på diverse forum for jeg finner stadig nye ting jeg heller vil lage enn det jeg holder på med....


HER finner du oppskriften:-) Og her er bloggen til Frk. Badegakk, den er vel verdt et besøk og to:-)

lørdag 7. februar 2009

Katteører på hunden

Da har jeg strikket Mono`s kattelue til lillefrøkna. Den ble en anelse for stor, men det gjør ikke noe, da har hun den en sesong eller to til, antakeligvis flere i og med at den passer meg og:-)

Her her det min kattehatende Dobber Aron som er modell, ser du det lidende blikket hans?? Tihi:-)




Luen var kjempegøy og strikke, og ei venninne av meg har bestilt en til seg selv etter hun så lillefrøkna si:-)
Lua er strikket i Alfa. Mønster finner du her

onsdag 4. februar 2009

Og så var det Februar...

Endelig er vi i Februar, det vil si at vi er på vei mot lysere tider. Jeg er ikke noen fan av vinteren, og jeg har egentlig et ganske så anstrengt forhold til snø. Jeg liker våren, sommeren og høsten. Vinteren kan de bare ha for min det. . . Men, den kommer jo hvert år. Åååå som jeg gleder meg til våren og mere varme.

Jeg har vært ekstremt lite produktiv i det siste. Mye takket være tidenes ørebetennelse. Fy søren for noe dritt. Jeg har nærmest vært døv i en uke, så ille at selv om telefonen har ligge ved siden av meg så har jeg ikke hørt den ringe. Heldigvis så kommer hørselen seg, men har litt piping. Og legen sa at det kunne var opp til seks!! uker. Hurra, håper det forsvinner før det.

Meeeeen, nok om uinteressante ting. Jeg har nå strikket litt. La opp til vanter til lillefrøkna i går, og det var fort gjort. Hadde så mye garn igjen at jeg begynte på en lue også. Men det ble igrunnen seende ut som en bøtte etter toving:-) Får se i morra når hun står opp om den passer. Litt rar ble den nå. Men pytt sann, var ikke det som tok lengst tid.

Har brukt 2 1/2 nøste med Rauma Finullgarn. Et garn jeg aldri har strikket med før. Men kommer garantert til å gjøre det igjen. Og for et fargeutvalg de har, jeg hadde store problemer med å komme meg ut uten å ta med meg en hel haug. Men jeg har jo et mål om å prøve å strikke av det jeg har. Noe som funker like dårlig hver gang jeg er i nærheten av en butikk som selger garn... Den som sier at lykke ikke kan kjøpes, har ikke tenkt på hverken valper eller garn;-)

Her er da toveprosjektene mine, ikke det jeg er mest fornøyd med, men forhåpentligvis så gjøre vottene jobben med å varme små barnehender i barnehagen:-)




Jeg holder og på med en tunika til lillefrøkna i Lerke, men jeg har litt stopp på den kjenner jeg. Ble rett og slett litt lei, men jeg finner den nok snart frem igjen. Har nemlig ikke så mye igjen på bolen....